Chef Patrick Bonne in preselectie Bocuse d’Or Belgium

Om de twee jaar selecteert Bocuse d’Or Belgium het beste team om ons land te vertegenwoordigen op de prestigieuze Bocuse d’Or wedstrijd, zeg maar het wereldkampioenschap van de gastronomie.

De Belgische wedstrijd kwam tot stand dankzij de vzw Belgian Bocuse d’Or Academy. Hierin worden talrijke horeca-mensen verenigd die de Belgische eetcultuur wereldwijd op de kaart willen zetten.

België veroverde de 8 ste plaats in 2019

De Bocuse d’Or is het grootste gastronomische evenement ter wereld. Paul Bocuse creëerde deze prestigieuze culinaire wedstrijd in 1987. Sindsdien vindt om de twee jaar een nieuwe editie plaats. 24 landen van 5 continenten sturen hun beste chef naar de SIRHA beurs in Lyon om hun land te vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale. Topchefs als Régis Marcon, Yannick Alleno en Rasmus Kofoed ontvingen eerder in hun carrière een medaille in de Bocuse d’Or.

Voor de komende editie is ook een Chef uit Knokke-Heist aangeduid om deel te nemen aan de preselectie. Het gaat om Patrick Bonne van Restaurant Marie. Chef Bonne zou dus België kunnen vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or in juni 2020 te Estland. Hij wordt bijgestaan door een commis en begeleid door een gastronomisch coachingteam. Het nationale team wordt klaargestoomd voor de Europese finale in een nieuw trainingscentrum. Als het Belgische team zich kwalificeert tijdens het Europees kampioenschap koken, mag het door naar de wereldfinale in Lyon. Die vindt plaats in januari 2021 . De preselecties in Flanders Expo gaan door in november van dit jaar.